Lentosotakoulu – Koska lentäjät ovat kovia naistenmiehiä

Näin sanottiin yhdessä Kummeli Stories sketsissä. Pitääkö tämä paikkansa, siitä ei ole varmuutta mutta yksi asia on varma: lentosotakoulun ovista kävelee ulos sotilaat, jotka pitävät Suomen ilmatilan turvallisena ja sinivalkoisena.

Jyväskylän Tikkakoskella toimiva lentosotakoulu valmistaa ilmapuolustus henkilöstöä Lapin, Satakunnan ja Karjalan Lennostoihin. Tarkemmin sanottua lentosotakoulussa opetetaan ilmavoimien sekä ilmatorjuntajärjestelmien, ilmapuolustushenkilöstön ja eri kalustojen toimintatapoja. Moni meistä ajattelee lentosotakoulua paikkana jossa ainoastaan hävittäjälentäjiä koulutetaan mutta todellisuudessa lentäjät ovat vain pieni osa suurempaa kokonaisuutta sekä koneistoa.

Nimittäin yksikään suomalainen hävittäjä ei nouse ilmaan ennen kuin esimerkiksi lentohuolto tarkistaa, että kone myös pysyy taivaalla. Toiseksi, sota-ajan aikana Suomen hävittäjistä ei ole iloa mikäli ilmatorjunta ei suojaa ilmatilaa vihollisilta. Ja mikä tärkeintä ilmavoimien esikunta ei voi lähettää lentäjiä operaatioihin ilman huolellista suunnittelua ja sekä koordinointia. Näin ollen ilmasotakoulu on monipuolinen kouluttaja.

Ja koska sodankäynnin luonne muuttuu yhä nopeammin teknologiapainotteiseksi, myös sotilaiden tieto- ja taitotasojen on oltava linjassa ajan hengen kanssa. Tästä syystä ilmasotakoulussa opetetaan myös siviilielämässä arvokkaita taitoja joiden avulla nykyajan työmarkkinoilla kilpaileminen kääntyy eduksi. Ja toisaalta ilmavoimat tarjoavat myös itse erinomaisia työmahdollisuuksia joiden kautta voit erikoistua globaalisti kilpailukykyisille aloille.

Tutustu lisää ilmasotakoulun toimintaa ja löydä itsellesi rooli jonka avulla teet työtä jolla on merkitystä niin itselle kuin Suomelle.

About