Reserviupseerikoulusta Suomen tulevaisuuden johtajat?

368980-warpaint

Suomessa käydään väkevää keskustelua puolustusvoimien tarpeellisuudesta nuorten ihmisten elämässä. Joidenkin mukaan pakollinen asevelvollisuus on historiallinen käsite kun taas toiset väittävät armeijan kouluttavan hyviä johtajia ja ihmisiä Suomen yhteiskuntaan. Reserviupseerikoulu kuuluu eittämättä viimeiseen kategoriaan.

Reserviupseerikoulu eli RUK (rukki) pitää huolen siitä että reserviupseerit saavat erittäin hyödyllisen koulutuksen puolustusvoiminen toiminnasta. Koulutuskomppaniat jaetaan viiteen eri ryhmään:

  1. Kärkikomppania
  2. Tiedustelukomppania
  3. Tulipatteri
  4. Pioneerikomppania
  5. Esikunta- ja viestikomppania

Koulutukseen hyväksytään joka vuosi noin 700-750 reserviupseerin uraa tavoittelevaa naista ja miestä. Tutkinnon painoarvo jaotellaan neljään oppiaineeseen:

  1. Johtamistaito
  2. Aselajioppi
  3. Taktiikka
  4. Liikunta

Koulutuksesta kiinnostuneiden on hyvä tiedostaa, että kurssin ”taso” vastaan kutakuinkin lukion tieto-taitotasoa tarkoittaen sitä että vaikka sinut hyväksytään koulutukseen, tämä ei tarkoita sitä että itse opintoaika olisi leppoisaa lomailua kasarmien pöytien ääressä. Samaan hengenvetoon mainittakoon koulutuksen äärimmäisen kova ja vaativa kuri. Koska reserviupseerikoulutukseen otetaan vain puolustusvoimien parhaat yksilöt, sekä puolustusvoimien että myöhemmin yhteiskunnan odotukset heitä kohtaan ovat huomattavasti suurempia.

Armeijasta on kaikille hyötyä oli asemasi mikä tahansa. Mutta mikäli haluat laittaa itsesi kovaan testiin ja haluat rakentaa vahvan pohjan siviilielämän menestykselle, reserviupseerikoulutus valmistaa sinut siihen paremmin kuin mikään olemassa oleva suomalainen koulu.

Tämä on fakta.