Sotilaskeittäjä – Sotilaiden paras ystävä

Miltä kuulostaisi palvelusajan suorittaminen ruuan keskuudessa? Sotilaskeittäjän roolissa saat paljon ystäviä sillä täydellä mahalla marssiminen kuulostaa paremmalta kuin tyhjällä vatsalla kävely paukkupakkasten saattelemina.

Sotilaskeittäjäksi yleensä ”nakitetaan” B-palveluskelpoisuuden saadut alokkaat. Tästä johtuen tehtävää pidetään yleisesti melko vaatimattomana. Mutta näin ajattelevat vain ikuiset pessimistit. Nimittäin mikäli alokkaan opinto-työllistymissuunnitelmista löytyy esimerkiksi suurtalouskokki tai ravintolakokki, sotilaskeittäjän kokemuksesta on vain ja ainoastaan hyötyä.

Valitettavasti A-papereilla palvelukseen astunut urheilijataustainen ja motivoitunut alokas ei välttämättä edes pääse sotilaskeittäjäksi vaikka varta vasten anoisi kyseistä paikka. Tämä on valitettava tosiasia joka johtaa juonensa vanhanaikaiseen ajatteluun jonka myötä palvelusajan työtehtäviä ei pidetä enää samanarvoisina. Todellisuudessa kriisitilanteen alkaessa puolustusvoimien menestys perustuu vain yhteen periaatteeseen: yhteistyö. Suomen laskuvarjojääkärinä voi olla maailman kovin jantteri, mutta jos koneesta pitää hypätä itä naapuriin tyhjällä vatsalla ja repussa ei ole muuta kuin ruotsalaista knäckebrödiä, operaatiosta tulee varsin tynkä.

Sotilaskeittäjän roolissa oppii myös muutakin kuin kokkaamaan. Nimittäin osana muonitusryhmää, alokas oppii todella paljon arvokasta tietoa ja suorittaa mm. hygieniapassin sekä paloturvakortin joista hyötyy työpaikan haussa enemmän kuin moni osaa edes arvata. Ja mikä parasta, sotilaskeittäjän rooli ei estä sinua hakeutumasta myöhemmin esimerkiksi upseerikouluun tai muihin johtotehtäviin.

Menestyksen vaatimukset ovat universaaleja. Tee kovasti töitä, ole aktiivinen ja osoita halua oppia alati uusi asioita. Nämä teesit pätevät asepalveluksessa, työelämässä ja siviilielämässä.

About