Sotilassoittaja

Suomen puolustusvoimat kouluttaa joka vuosi noin 70 sotilassoittajaa 255 päivän ajan. Samalla tavalla kuin esimerkiksi Urheilukoulun huippu-urheilijat suorittavat asepalveluksensa urheilun parissa, sotilassoittajat voivat myös yhdistää asepalveluksen musiikin uran kanssa.

Puhallin-, lyömäsoittimien, laulajien, basistien, kitaristien, kosketin- ja jousisoittimien sekä audiovisuaalisen puolen osaajien kannalta sotilassoittajan ura avaa uusia mahdollisuuksia eikä keskeytä musiikin harrastusta asepalveluksen ajaksi. Pääsyvaatimuksiin ei kuulu esimerkiksi lihaskunto testi tai Cooperin juoksutesti sillä ainoastaan musikaalinen tietotaito ratkaisee. Tietenkin hakijan motivaatio ratkaisee myös, mutta toisaalta jopa maailman motivoitunein hakija ei hyödytä soittokomppaniaa, mikäli hän ei ymmärrä musiikista mitään.

Soittokaarteja on yhteensä kuusi kappaletta:

1) Kaartin soittokunta, Helsinki
2) Ilmavoimien soittokunta, Jyväskylä
3) Laivaston soittokunta, Turku
4) Lapin sotilassoittokunta, Rovaniemi
5) Puolustusvoimien varusmiessoittokunta, Hämeenlinna (syksyyn 2014 asti Lahti)
6) Rakuunasoittokunta, Lappeenranta

Soittokuntaan hyväksytyt hakijat aloittavat asepalveluksen normaalisti 8 viikon alokasajalla. Erikoiskoulutuksen jälkeen sotilassoittajista kootaan erilaiset ryhmät jotka esiintyvät ympäri Suomea erinäisissä tapahtumissa edustaen Suomen Puolustusvoimia. Mikä parasta, sotilassoittajat voivat hakea yhtälailla esimerkiksi aliupseerikoulutukseen jonka kesto on 347 vuorokautta.

Soittokomppaniasta löytyy roolituksia myös mm. media-alasta kiinnostuneille. Nimittäin valo-, ja videokuva graafikoita tarvitaan myös armeijan harmaissa tukemaan ja ylläpitämään esimerkiksi soitto-orkesterin esiintymisiä. Ja toki jos olet musikaalisesti lahjakas ja haluat täydentää media- ja viihdealan tuntemusta, voit omalla aktiivisuudella oppia myös omilta joukkuetovereilta lisää.

Torvet käteen ja menoksi!

About