Taistelusukeltajat eivät ole märkäkorvia

Suomen puolustusvoimien ehkä vaativin ja kovin koulutus on taistelusukeltajan heiniä. Taistelusukeltaja on erikoissotilas jonka tehtäviin kuuluu tuhoamis-, tiedustelu-, ja tietenkin taistelutehtävät. Joukkojen eteneminen tapahtuu nimensä mukaisesti laitesukelluksen avulla, jonka avulla joukot etenevät vihollisen alueelle huomaamatta.

Itse tehtävät suoritetaan sissitehtävinä johon sukeltajat saavat asianmukaisen ja erittäin kovan koulutuksen. Varusteina taistelusukeltajat käyttävät normaalin jalkaväkiaseistuksen lisäksi hapenkierrätintä sekä seoskaasulaitetta. Näiden avulla sukeltaessa pinnalle ei pääse ilmakuplia jotka paljastavat sukeltajien aseman.

Taistelusukeltajaksi pääseminen vaatii erinomaista kuntoa sekä psyykkisiä ominaisuuksia. Kuntotestit ovat nimittäin lievästi sanottuna rääkkiä josta selviytyminen on ehdoton pakko. Kuntotesti kestää yleensä kokonaisen päivän ja tämä tarkoittaa sitä että osa testeistä suoritetaan yön pimeydessä. Punnerrusten, vatsojen ja leukojen lisäksi kokelaiden on juostava noin 15 km kymmenen kilon lisäpainon kanssa ylä- ja alamäkiä.

Perus näkö ja kuulotestien kanssa testataan myös tietenkin uinti ja sukellustaitoja. Esimerkiksi 3000m vapaauinnin lisäksi kokelaiden on sukellettava yön pimeällä 6m pituiseen putkeen josta on haettava tiettyjä esineitä. On siis sanomattakin selvää että testeihin ei kannata lähteä ilman huolellista valmistautumista. Oikea strategia ja voimienjako edesauttavat parhaan tuloksen saavuttamiseen.

Jos haluat maksimoida oman palvelusajan hyödyt ja ilmaisen koulutuksen josta on takuulla hyötyä tulevaisuudessa armeijan jälkeen, kannattaa harkita taistelusukeltajan roolia. Kilpailu on toki äärettömän kovaa, mutta toisaalta jos taistelusukeltajan koulutus olisi helppo, kaikki pyrkisivät siihen.

About